Kallen Galleria US - Puheenvuoron epävirallinen pilapiirtäjä.

[Kallen Galleria]YLE on totuuden tor... ppprrrruuuiiit!

  • [Kallen Galleria]YLE on totuuden tor... ppprrrruuuiiit!

Vaikuttaa siltä, että YLE ei enää viitsi edes yrittää peitellä rooliaan valemediana. USA:ssa julkaistu epämääräinen "tiedusteluraportti" sai YLE:n julkaisemaan useamman "uutisen" aiheesta tämän päivän aikana, vaikka minkäänlaisia vahvistuksia asian todenperäisyydelle ei ole esitetty.

Vaikuttaa siltä, että 4chain -sivuston trollit ovat tehneet kaikkien aikojen kuprun medioille ja U.S.A:n tiedustelupalveluille. Ja YLE:lle.

Tänään Facebook ilmoitti, että on perustamassa journalismihankkeen yhteistyössä eri valtamedioiden kanssa.Tavoitteena on karsia valeuutisia! Hahhaha!! Hui hai.

Tässä lopuksi toimittaja ja kolumnisti H.A. Goodmanin näkemykset USA:n valtamedioden valeuutisoinnista: https://youtu.be/Rw-w3ByUNN8

Kannattaa huomata, että Goodman on Sandersin kannattaja, eli demokraatti. Hän ei ole Trumpin fanittaja, mutta muuten erittäin terävä toimittaja.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun YLE on valtion omistama .Kun valta on nyt ollut porvareiden käsissä -12 lähtien .Presitenttikin vielä. Ministerit ja hallituskin.

Niin miksi sen Ylen annetaan yhä olla "valemedian" lähettäjä?

Puna-YLEN Repo-radiohan on nyt kok johtajan käsissä.

Kalle Erkkilä

PS on kai ainakin yrittänyt budjettileikkausten kautta rajoittamaan YLEN humpuukin tekoa.

Kalle Erkkilä

Sitä olen pohtinut josko YLE:n toiminta muutettaisiin tilaajapohjaiseksi? Eli ainostaan ne ihmiset, jotka haluavat katsoa YLE:n antia maksaisivat YLE-veroa. Muut voisivat sijoittaa säästyneet rahat johonkin muuhun.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

En usko että YLEn toiminta olisi nykymuodossa mitenkään kannattavaa ilman veroja.
YLE on hankala tapaus, koska sillä on verorahoitteisena oikeasti potenttiaalia vaikka mihin kun sen ei tarvitse murehtia mitä viivan alle jää, se tekeekin arvokasta työtä näyttämällä ohjelmia ja kulttuuria, joita ei yksityisiltä kanavilta näkisi koska se ei ole kannattavaa.
Toisaalta ilmainen raha vetää luokseen kaikenlaisia kommareita ja haaskalintuja ja saa aikaan välillä erilaisia aivopieruja. En tiedä mitä tuolle laitokselle pitäisi tehdä, kyseessä on kuin huonosti käyttäytyvä kympin oppilas.

Kalle Erkkilä

Auttaisiko jos YLE:ltä karsitaan uutistoimitus raskaalla kädellä? Vai pitäiskö ehkä asettaa jonkinlainen faktantarkistus-tiimi, joka koostuu vaikkapa kansalaisista? Toki on olemassa Julkisen Sanan Neuvosto, mutta sitä johtaa tällä hetkellä kommunisti, joten siitä tahosta ei ole apua.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #5

JSN on joukko nuorisorikollisia vahtimassa karkkikauppaa, ei heitä voi ottaa tosissaan.
YLEn uutiset ovat tietääkseni Suomen katsotuin ohjelma, joten en menisi siihen sorkkimaan. Ongelma on kulisseissa, virkamiesjohdossa ja sen ideologioissa. Alkaisin itse jos olisin diktaattori, jokaisen tällaisen ala-arvoisen jutun, ohjelman tai uutisoinnin jälkeen selvittämään kenen idea se oli ja siitä sitten käymään läpi missä vika. Jos siellä on jollakin pakkomielle työntää propagandaa juttuihin, niin fudut vaan ja utta mieltä kehiin.

Ongelma on vaan tätäkin syvemmällä. Vasemmistolaista ideologiaa survotaan nuorten mieliin jo lukiosta lähtien ja se on pahinta juuri yliopistoissa. Ylioppilaiden liittokin tukee suht avoimesti Vihreitä ja vasta äskeittäin julistautui feministiseksi. Siellä journalismiopiskelijat saavat tämän aivopesuksi laskettavan asennekoulutuksen, joten neutraalisti ajattelevia toimittajia saattaa olla vaikea löytää.

Tästä saamme kiittää neuvostoliiton aikoja ja suomettuneisuutta. En tiedä paraneeko ongelma ajan kanssa, sillä asioita on paha mennä väkisin korjaamaa ilman että puututaan toisten mielipiteen vapauteen.

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #6

Aika moni toimittaja on opiskellut viestintää Tampereen yliopistossa. Ehkä opinahjo tulisi siirtää muualle ja samalla hankkia uudet professorit.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #5

Ekakin olisi hyvä jos julkistettaisiin sellaisia uutisia, jotka olisivat ainakin sen 99% varmuudella faktoja!

Mielipiteet voi toimittajat pitää itsellään ja tuoda faktaa pöytää! Auttaisi jo paljon.. Muuten yle oikeastaan on mielestäni ihan ok.. Tosin mäkihypyn se voisi tuoda takaisin, niin nykylapset tietäisivät mitä on mäkihppy, ja ehkä Suomi vielä nousisi joskus huipulle.

Urheilu alkaa olemaan Ylellä historiaa.. Joten siihen pitäisi panostaa.

kaikki Teema-illat pitäisi tehdä niin ettei se menisi puolueeliseksi paskaksi kuten nykyisin menee.. Eiköhän tästä maasta löydy siihenkin vetäjää, joka ei anna puheenvuoroja/keskeytä jne. oman mielensä mukaan..

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #8

Mitä ihmettä? Urheilulähetyksiä tulee tuntitolkulla joka päivä.
Ettehän te YLEn vihaajat edes tiedä mistä puhutte.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #11

Jääkiekko/Mäkihyppy/Olympialaiset? Mitäs muuta.. Nuo on lähtenyt kävelemään vuosien aikana.. Tuleeko enään laskettelua? Itse en sitä seuraa tai hiihtoa? Salibandy on noussut nykyisin lähetyksiin jotenkin (pisteet siitä)...

Kysynkin näin, mitä sieltä tulee?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

Eli et edes tiedä, mutta päätit silti valittaa?

http://yle.fi/urheilu/areena

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Hyvin paljon eri urheilulajeja on siirtynyt (osa ollut aiemminkin) MTV:n ja muille maksukanaville.

Maksullisia ovat ainakin; F1, jääkiekko, alppilajit, jalkapallo, tennis, hiihtolajit (vain joitakin YLE:llä), lentopallo. Taitaa jokunen jäädä tuosta poiskin.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Aika toivottoman tuntuinenhan tämä tilanne on. Mistäkö ne uudet professorit sitten saataisiin? Ei taida olla jenkeissä sen kummenpaa. Muutenhan voisi rekrytä ulkomailta.

Ehkä ajan henki vaan muuttuu jossain vaiheessa. Varmaan se muutos on itse asiassa käynnissä. Jenkkimedia teki nyt itsestään lähinnä naurettavan. Ehkä se siitä. Kuten Trump sanoi, kun yksi toimittaja kysyi, että miten mediaa pitäisi reformoida: "Toimittajien pitäisi alkaa puhua totta".

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Muuttakaa Venäjälle tai Unkariin, niissä taitaa olla teikäläisiä miellyttävä 'medianhallinta'.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Eihän YLE-uutisia kestä katsoa, kun valheet kerrotaan sellaisenaan ja totuudet väännetään ideologiseen sykkyrään. Ehkä se ei kuitenkaan ole irrallinen ilmiö yhteiskunnasta, joka kärsii moraalittomasta johtamisesta muutenkin.

Uusi uljas yhteiskuntahan piti perustuman "trickle down"-ilmiöön, eli vaurauden valumiseen ylhäältä alaspäin. No, mitään muuta ei ole valunut kuin rappion ripulia otsikon äänimaailman kera.

Nähdäkseni takavuosien mediafuusioiden tarkoituksena oli ainoastaan varmistaa, että yksikään niistä ei lipsu sovitusta liturgiasta, koska siitä alkoi järjestelmällinen aivopesu ja itsenäisen ajattelun näivettäminen. Journalismi lempattiin kaatopaikalle.

Tämä ei tietysti ole sattumaa eikä freudilainen lipsahdus, vaan pitkän jatkumon tulos. Idean isänä pidetään Freudin sisarenpoikaa, nimeltä Edward Bernays. Hänen ajatuksistaan tuli ensin termi "propaganda", mitä sovelsi mm. Joseph Goebbels. Bernays palkattiin sodan jälkeen Yhdysvaltain tiedusteluun kehittämään psykologista sodankäyntiä ja Natsi-Saksan ryvettämä propaganda korvattiin termillä Public Relations, PR. Tätähän meille taottiin päähän joskun kylmän sodan vuosina oikein urakalla. Nykytermeistä ehkä lobbaaminen on yleisimmin käytetty kun on kyse totuuden vääntelystä tarkoitusperien mukaiseksi. Kaikki puolueetkin käyttävät konsultteja ja mediatoimistoja, jotka soveltavat Bernaysin oppeja ihmismielen manipulointiin.

Olemme siis psykologisen sodankäynnin uhreja, mutta enää se ei ole niin hienovaraista. Vähän niinkuin naapuri kävisi päivittäin ulostamassa olohuoneeseeni ja pitäisi itsestään selvänä, että jaksan siivota hänen jälkensä.

Tietysti samoja oppeja sovelletaan kaikissa kulttuuripiireissä omalla tavallaan. Mitä huonompaa johtamista, sitä räikeämmin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jos joku lipsuu eliitin konsensuksesta edes vähän. Huuto on kova ja kuuluu pitkälle. Vrt. Appelsin ja ukkola esim

Kalle Erkkilä

Mitä vaihtoehtomedioita käytätte? Itse vietän aikaa YouTubessa seuraten eri ruohonjuuritason uutiskanavia. Suurin osa ovat konservatiivisia kanavia, mutta tasapainon vuoksi seuraan myös jo mainittua H.A. Goodmania ihan vain tasapainon vuoksi.

Lisäksi silmäilen tätä sivustoa, johon on koottu eri vaihtoehtomedioiden uutisotsikoita:
https://levelnews.org

Sivustolla on listattuna kontenttia ihan laidasta laitaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Itse pyrin ennakoimaan tulevaa talouskäänteiden kautta ja Youtube on tärkein audiovisuaalisessa tavarassa. Siellä on julmettu määrä maailman johtavia talousasiantuntijoita ja heidän arvostelijoitaan. Vaihtoehtoisista voisi mainita vaikkapa X22 Report, Gerald Celenten Trends in the News ja Keiser Report. Alex Jones on tunnettu ja suosittu, mutta en jaksa katsella hänen metelöintiään. USA Watchdog haastattelee "goldbug"-nimityksellä tunnettuja arvometallivälittäjiä ja toisinaan muitakin, mutta joukosta löytyy erittäin hyvää analyysia.

Verkkolärpäkkeistä Zero Hedge lienee kattavin ja analyyttisin. Nämä kaikki sisältävät runsaasti spekulaatiota, eli tarvitaan melkoisesti yleistietoa ja mediakriittisyyttä näitäkin seuratessa.

Näistä valtamedioiden tietoihin yhdistettynä saa aika kattavan kuvan talouden ja geopolitiikan käänteistä, syistä ja seurauksista. Kannattaa muistaa, että talouden ja politiikan toimijat syöttävät näihin kaikkiin itselleen mieluista tai tuottoisaa höpinää. Celente on ehkä tuon listan objektiivisin, vaikkakin helvetin kiukkuinen establishmentin valheita ja rikoksia kohtaan. Ehkä on syytäkin?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Youtube on kovassa käytössä. Erilaiset historia dokkarit ovat mielenkiintoisia. Käyttäjien tekemät erä, kalastus ohjelmat. Tietenkin hupijutu myös.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Uutisia selaan edelleen yleltä ja iltalehdeltä, mutta tietysti pidän mielessä ettei juttuja välttämättämättä kannata uskoa sellaisenaan. Ylilauta ja 4chan ovat anonyymeinä keskustelupalstoina erinomaisia, koska porukka ei sensuroi puhettaan julkisen paheksunnan pelossa ja siellä todella usein käsitellään ajankohtaisia aiheita.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

YLE on menetetty tapaus. Esim tänään kun katsoi aamu-teeveetä on punamädätyksen vaihde vuoden vaihteen jälkeen entistä isommilla kierroksilla. Lähes jokainen puheenvuoro ja keskustelu on kyllästetty vasemmistolaisella paatoksella, tätä kuitenkin yritetään pukea muka nuorekkaaseen ja freshiin asuun.

Lisäksi vanhat suosikit kuten Prisma studio on muuttanut muotoaan samanmieleisten kikatuskerhoksi, ilmiö joka näkyy muissakin paneliohjelmissa. Sopivasti vielä massatyhmynnystä kehiin niin ylen tuutti on katselukelvoton.

Yhä useammin on pakko kääntää esim France 24 english -kanavalle jolloin tuntee palaavansa järjelliseen reaalimaailmaan. Lisäksi useat ansioituneet ulkomaiset sekä kotimaiset blogistit pitävät kiinni tolkullisuudessa.

Kalle Erkkilä

Tuo on totta, että monet blogistit ovat tärkeitä tietolähteitä. Itse en muista milloin itse katsoin telkusta Ylen uutisia (tai kanavia). Ylen uutissivustoa käyn katsomassa, mutta hyvin varautuneesti ja kriittisellä mielellä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Täytyy myöntäåä, että vähän hymyilyttää tämä ylen haukkuminen jos samaan aikaan kertoo keräävänsä tietonsa vaihtoehtomedioista. Vaihtoehtomediat kun ovat hyvin harvaa poikkeusta lukuunottamatta enemmän tai vähemmän aatteellisia ja ne esittävät maailmaa miltei poikeuksetta tuon aatteen mukaisin "totuuksin". Eli niiden tarjoama maailmankuva on pahemmin vääristynyt kuin ylen tai vastaavien medioiden välittämä maailmankuva. Mutta valitettavasti yhä harvempi ihminen näyttää olevan kiinnostunut siitä mitä maailmassa todella tapahtuu, enemmän kiinnostaa oman maailmankuvansa pönkittäminen.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Vaihtoehtomediat? Ja YLE:kö sulle kertoo totuudet? Salli mun hörähtää. Onko esim ulkomaalaiset sanomalehdet tai uutiskanavat vaihtoehtomedioita? Ei tässä nyt kuitenkaan mistään keltaisesta tai "valemedioista" puhuta.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Yle on Hyvä media, vaikka Atte ja muut pomot yrittävät suojella valtion varojen sukulaisilleen siirtämisen tutkimista.

Toimituksen poiminnat